Enquete en stadsgesprek over Nieuwe Kerk

De Protestantse Gemeente Delft heeft een paar jaar geleden onderzoek gedaan naar de bouw van een souterrain onder de Nieuwe Kerk. Inmiddels ziet zij van de bouw daarvan af, en is zij een verkenning gestart naar een alternatieve bovengrondse ruimte in of aan de Nieuwe Kerk. De Protestantse Gemeente Delft wil dit in goed overleg met de stad doen. Het BBN-bestuur is verzocht dit onder de aandacht van de leden te brengen. Onderstaand de integrale tekst van het verzoek.

UW MENING TELT! DENK MEE OVER DE NIEUWE KERK

De Nieuwe Kerk is een bijzonder gebouw, op de markt midden in de stad. Het eeuwenoude gebouw is de afgelopen jaren gerestaureerd en een nieuw verwarmingssysteem en nieuwe stoelen zorgen ervoor dat het er aangenaam is. Maar voor een goed gebruik ontbreekt nog wat: bijvoorbeeld voldoende toiletten en kleinere zaaltjes. Die zijn nodig om het gebouw nu en in de toekomst voor kerkelijke én culturele activiteiten goed te kunnen blijven gebruiken.

De komende maanden gaat de Protestantse Kerk Delft, de eigenaar van het kerkgebouw, een plan maken voor deze aanpassingen. Dat gebeurt zorgvuldig, met respect voor de historie en vooral samen met de inwoners en ondernemers uit de stad, de gemeente Delft en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. We zijn daarom benieuwd naar uw mening en uw ideeën! Meedenken kan op twee manieren:

Stadsgesprek in de Nieuwe Kerk: Op dinsdag 9 oktober is er om 20:00 uur een stadsgesprek over de Nieuwe Kerk. Hoe kan de Nieuwe Kerk invulling geven aan zijn bijzondere positie in Delft? En hoe gaan we dan om met de wens om voorzieningen aan het gebouw toe te voegen? Het stadsgesprek begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Inloop met koffie of thee vanaf 19.30 uur. 

Enquête over de Nieuwe Kerk: Van 25 september t/m 14 oktober kunt u een vragenlijst invullen over de Nieuwe Kerk. Uw mening is belangrijk om een goed plan te kunnen maken! De vragenlijst is te vinden op https://goo.gl/mv1CkB. De invullers maken kans op een diner voor twee bovenin de toren van de Nieuwe Kerk!

De resultaten van het Stadsgesprek en de antwoorden van de enquête worden gebruikt om een visie op te stellen voor de aanpassingen aan de Nieuwe Kerk. Deze visie wordt, samen met een aantal mogelijke varianten, dit najaar gepresenteerd. Dan kunnen Delftenaren verder meedenken over deze voorstellen.

 

 

geplaatst op
28 september 2018