De Delfthopper

In Delft rijdt sinds enige tijd ‘De Delfthopper’. Een minibus, die buslijn 62 tussen Delft en Tanthof vervangt. Hij stopt ook bij haltes in de binnenstad die voorheen van buslijn 61 waren en bij een aantal haltes van buslijn 33. Op de plattegrond (zie onderaan dit bericht) zie je de haltes aangegeven met een H. Delfthopperhaltes in het centrum zijn: Nieuwe Langedijk, Burgwal, Markt, Station en Prinsenhof (zie uitsnede).

hoppers

De Delfthopper is geen reguliere bus met een vaste dienstregeling, maar een minibus, die je minimaal een half uur vooraf bestelt. De bus rijdt dan rechtstreeks naar je bestemming als er geen andere reizigers opgehaald moeten worden.

Spelregels Delfthopper 

 • De Delfthopper is beschikbaar van 6.00 tot 24.00 uur
 • Wil je een rit boeken vóór 7.00 uur ’s ochtends dan moet je een dag van tevoren reserveren
 • Je kunt een kaartje kopen in de bus (betalen met PIN-pas) (€2,50, overstappen niet mogelijk; dit is wel duurder dan met een OV-chipkaart)
 • Voor reizen op saldo met je OV-chipkaart geldt een vast bedrag van €1,25 per rit (voor 65+ geldt een korting)
 • Je moet minimaal 30 minuten voor vertrek je rit reserveren, en aangeven op welke Delfthopperhalte je wilt vertrekken
 • Het reserveren van meerdere ritten tegelijk is mogelijk
 • Je kunt met de Delfthopper reizen van en naar vastgestelde haltes en knooppunten
 • Opstaphaltes: Haltes waar alleen de Delfthopper stopt, er stoppen geen andere bussen
 • Uitstaphaltes: Alle Delfthopperhaltes, er kunnen hier ook andere bussen stoppen
 • De Delfthopper heeft geen vaste route, hij stopt alleen bij haltes met in- of uitstappers die op hetzelfde moment ook een rit hebben gereserveerd
 • Je omreistijd is maximaal 10 minuten; de Delfthopper kan onderweg namelijk ook stoppen bij andere haltes met in- en uitstappers
 • Gegarandeerde tijdige aankomst bij overstap op ander OV (trein, tram, bus)

Gratis reserveren: 088-6557727. I.v.m. coronacontrole is het op dit moment niet mogelijk om online te reserveren.

Delfthopper in de praktijk

Het is heel gemakkelijk om vanaf bijvoorbeeld halte Burgwal een Delfthopper naar het Reinier de Graaf Gasthuis of naar het station te nemen. Probeer de Delfthopper eens uit en je zult zien hoe gemakkelijk je vanuit de binnenstad ergens kunt komen.

Boven dit verhaal staat een plaatje van de Delfthopper, zodat je hem ook makkelijk herkent als hij aan komt rijden

We vinden het jammer dat de Delfthopper niet op 9292.nl te vinden is. Dus mensen die niet weten dat de Hopper bestaat, zullen hem niet vinden. Ook de routeplanner op de site van EBS geeft foute informatie. Handiger is gewoon te kijken waar je wilt starten en waar je wilt eindigen en dan de Delfthopper te reserveren.

Voor de toekomst zou het mooi zijn als er enkele op- en uitstapplekken van de Hopper zouden bijkomen. Het concept leent zich er voor, en dat helpt ouderen en mensen die slecht ter been zijn langer het openbaar vervoer te kunnen blijven gebruiken.

Een mondkapje is net als in het overige OV verplicht.

lijnennetkaart 

(klik op kaart voor vergroting)

 

geplaatst op
19 september 2020