Lezing 'De stad als bos'

Op donderdag 9 februari wordt in de Papaver de lezing de ‘ De stad als bos ’ gegeven door universitair hoofddocent R. van der Velde TU Delft. Het adres van Duurzaamheidscentrum De Papaver is Korftlaan 6, 2616 LJ DELFT. De start is 20:00 uur. De lezing is ook digitaal te volgen, klik hier.

Uit de toelichting op de lezing:
Delft is niet alleen een stad van mensen, of van gebouwen, maar ook een stad van bomen. Omdat we in de toekomst meer bomen moeten gaan planten in en rond bestaande steden, is kennis van het verleden van bomen en boomcomplexen in de stad maar ook over de hedendaagse complex aan bomen als ruimtelijke 'taal'. Bomentaal gaat over het ordenen, benoemen en tonen van kenmerken van verschillende boomstructuren. De TU Delft doet onderzoek naar ‘Urban Forestry’ en gebruikt onder andere Delft om het 'vocabulaire' van deze boomtaal te achterhalen. Bijzonder hierin is de vorm van de driedimensionale, stedelijke ruimte, bepaald door de relatie tussen boomsoorten, plantverbanden, boomstructuren en hun specifieke locatie.

De lezing wordt georganiseerd door de drie natuurverenigingen: IVN Delft, Natuurlijk Delfland, en Vogelwacht Delft en omstreken.

geplaatst op
01 februari 2023
Tags: