Let op: je mag niet meer overal parkeren

Per 1 november gaat het nieuwe parkeerregime in voor gemotoriseerde voertuigen. Opletten: er wijzigt ook iets aan de parkeergebieden. 

Ons deel van de binnenstad bevat momenteel twee parkeergebieden, B en (een deel van) D. Deel B is de binnenstad ten zuiden van de Kantoorgracht, deel D (D1) is het gebied ten noorden van de Kantoorgracht (zie gebied D1 op het kaartje boven dit stukje).

In het huidige regime is het gebied ten Noorden van de Kantoorgracht overloopgebied voor de binnenstad: mensen met een B vergunning mogen daar ook parkeren. Handig als bijvoorbeeld de Paardenmarkt vol is op vrijdagavond of in het weekend of als deze niet beschikbaar is vanwege de kermis: dan kan je uitwijken naar de Nieuwe Plantage. In het nieuwe regime mag dat niet meer. Parkeer je met een B vergunning toch ten noorden van de Kantoorgracht, dan riskeer je een boete als je er tussen 12:00 en 24:00 geparkeerd staat.

De bezoekersvergunning voor zij die in het B-gebied wonen geldt na 1 november alleen voor het B-gebied; dit is geen wijziging t.o.v. de huidige situatie.

Parkeergebied D1 wordt straks onderdeel van parkeergebied E (aan de oostkant van het Rijn-Schiekanaal). Nieuw is dat in dat gebied straks overal de mogelijkheid komt dat bezoekers er tegen het straattarief kunnen parkeren, het zogenaamde mixparkeren. Tot nu toe kon dat alleen op de in het bovenstaande kaartje met blauw aangegeven straatdelen.

 

geplaatst op
21 oktober 2020
Tags: