Kinderspelen op de Raam 2022: verslag

Na twee jaar moeten wachten door corona werden dit jaar voor de 48e keer op Koningsdag de traditionele Kinderspelen op de Raam gehouden. Eerst vertrokken de versierde fietsen, voor een korte paradetocht. Vanaf kwart over tien volgden de spellen. Kinderen (hoofdzakelijk uit de buurt) van 1 tot en met 12 jaar deden mee aan het parcours met allerlei nostalgische spelletjes. Met een spelkaart in de hand gingen ze van spijkermeppen via sjoelen naar blikgooien. Ook de Kop van Jut was zeer in trek.

Kinderspelen 2022

Na de spelletjes rommelde het flink in de poppenkast. Maar gelukkig kwam alles weer in orde.

Kinderspelen 2022

prijsuitreiking
Tijdens het optreden werden de punten geteld en daarna kon overgegaan worden tot de prijsuitreiking. Eerst maakte de voorzitter van de jury bekend wie de prijswinnaars van de kleurwedstrijd waren. De winnaars per leeftijdscategorie waren:

  • 4 - 6 jaar: 1e prijs Emelie en 2e prijs Amelie
  • 7 - 9 jaar: 1e prijs Manu, 2e prijs Lente en Bo
  • 10 - 12 jaar: 1e prijs Nienke en 2e prijs Nienke

Alle winnaars kregen een T-shirt met daarop afgedrukt hun winnende kleurplaat. De eerste-prijswinnaars kregen ook nog een cadeaubon door Piekaaboe (kinderwinkel, Vrouwenregt 6) beschikbaar gesteld; wij willen Piekaaboe hiervoor hartelijk bedanken. Hieronder reikt de voorzitter van de jury de prijs uit aan de jongste winnaar Emilie. Voor de foto’s van de hele prijsuitreiking en het juryrapport zie de bijlage.

Kinderspelen 2022 
Bij de spelen ging de prijs voor de leeftijdscategorie 9 -12 jaar, namelijk de wisselbeker en de eeuwige roem, naar Amélie Quettier. De prijs werd haar overhandigd door de vorige winnaar Tijs Grashoff.

Kinderspelen 2022

Ook het springkussen, de pannenkoeken, de popcorn en het ijsje vielen bij de kinderen in de smaak. Dankzij de vele vrijwilligers was het na drie jaar weer een zeer geslaagde ochtend. Wilt u volgend jaar meehelpen met organiseren, laat het dan weten aan vanbodegom@casema.nl.

geplaatst op
30 april 2022