Geslaagde lampionnenoptocht

Op zaterdag 5 november was er weer een lampionnenoptocht langs het Rietveld en door de Doelentuin. Het was gelukkig precies op tijd droog, dus de spoken, heksen en lampionnen hielden het droog. Een grote groep kinderen (we schatten minstens 80) en hun ouders (handig voor als het wat enger wordt) liepen achter Tjeerd aan, die met zijn trompet voor fraaie muzikale noten zorgde.
De met lichtjes afgezette route ging langs heel wat huizen waar bewoners de kinderen op snoep trakteerden. Een met lichtjes versierde boot voer een tijdje mee met de optocht.
In de Doelentuin zorgden enkele heksen in een nevelig en spookachtig licht voor een extra enge sfeer. Gelukkig was hun kookpot slechts gevuld met snoep…
Op het eind (terug bij het Rietveldtheater) zorgden chocolademelk, limonade en een cadeautje uit de grabbelton voor een mooi slot. En omdat de doneer-pot goed gevuld werd, kunnen we dit volgend jaar zeker weer organiseren.
En wat ook heel mooi was: zowel bij de opbouw als bij het opruimen werden we geholpen door (jonge) kinderen uit de buurt. Toppie! 

geplaatst op
26 november 2022