Geslaagde kinderspelmiddag als start lustrum BBN

Op zondag 3 november is de eerste van drie feestelijke activiteiten geweest rond het lustrum van de BBN. In het speeltuingebouw aan de Geerweg werd een spelletjesmiddag georganiseerd voor kinderen tot en met 12 jaar. Er deden 17 kinderen mee aan dit festijn.

De spelmiddag begon om 14.00 uur met een kort welkom en een uitleg van de spellen. Alle kinderen kregen een sticker met hun naam en een spelkaart om de spelletjes op af te tekenen.

spelmiddag

spelmiddag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommige spelletjes waren individueel bv. ringwerpen; andere spelletjes waren in tweetallen bv. de eierloop. Ook waren er spelletjes waar de kinderen in groepjes moesten samenwerken, bv. pluisje blazen. Naast echte oudhollandse spelletjes als zaklopen, ezeltje prik en spijkerpoepen was er buiten ook het stoere spijkerbroekhangen.
En dat het af en toe regende, ach dat deed er niet toe.

spelmiddag

spelmiddag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de spelletjes vertrok steeds een groepje kinderen met een volwassene voor de speurtocht. De speurtocht bevatte vragen over gebouwen, borden, wapenschilden in de buurt en duurde ongeveer 25 minuten. Bij terugkomst van de tocht konden de kinderen hun spelletjesronde vervolgen. Tussendoor was er een traktatie en limonade.

spelmiddag

Aan het eind van de middag waren er pannenkoeken voor de kinderen en hun ouders.

Spontaan was er nog een zangoptreden van Merle en Sanne, die graag een lied voor de groep wilden zingen! Er volgde een klaterend applaus.

pannenkoekzang

Omdat er bewust voor gekozen was om geen wedstrijdelement aan de spelletjes te koppelen, kregen alle aanwezige kinderen een klein cadeautje.

Veel kinderen vonden het een leuke middag (maar vertelden wel dat ze moe waren!). Het was mooi om te zien dat ouders en vrijwilligers meededen om alles goed te laten verlopen.

Ook de ouders vonden de middag heel geslaagd en hoopten dat we dit vaker zouden doen. Het was inderdaad een mooie middag, en een goede start van het eerste lustrum!

Met dank aan onze sponsoren SHJD en de Stichting de Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude!

Namens de lustrumcommissie,

Marlies Heesen

geplaatst op
19 november 2019