Evaluatie parkeerregeling

paardenmarkt

De nieuwe parkeerregeling in de binnenstad is ruim een jaar oud. Daarom is de gemeente de regeling nu aan het evalueren. De belangenverenigingen in de binnenstad en dus ook Binnenstad Noord doen hierbij mee.

Tijdens de Klankbordgroep Parkeren (waaraan deelnemen de bewonersverenigingen en ondernemers in de parkeervergunninggebieden) van 1 december heeft de gemeente de concept evaluatie gepresenteerd. De belangrijkste verandering is dat de vergunninghouders ook weer overdag op de Paardenmarkt, Gasthuisplaats en Max Havelaarpleintje mogen parkeren. Deze verandering is wat ons betreft logisch omdat uit de parkeertelling, die de belangenverenigingen in de binnenstad van 6 tot en met 12 oktober gehouden hebben, bleek dat hiervoor alle ruimte is. Onze inspanningen hebben dus duidelijk resultaat gehad.

De evaluatie wordt naar verachting nog voor het einde van dit jaar naar de Gemeenteraad worden gestuurd, besluitvorming zal dan plaatsvinden begin 2015. De verandering zal ingaan op 1 maart 2015, dus samenvallend met het invoeren van het digitaal parkeren.

geplaatst op
04 december 2014