Ervaringen met de Regiotaxi

Vanuit de adviesraad sociaal domein ontvangen we een oproep de raad in contact te brengen met mensen die ervaring hebben met het gebruik van de Regiotaxi.

Regiotaxi is een vorm van vervoer op maat. Met een regiotaxi kan je je binnen de regio laten vervoeren, bijvoorbeeld vanaf je huisadres naar een afspraak in het ziekenhuis. De prijs van Regiotaxi ligt tussen die van het gewone openbaar vervoer en de taxi. 

We hebben eens gekeken: zo kost een rit naar Tanthof 5 euro en een rit naar Scheveningen 17,50. Mensen met een Wmo-indicatie betalen een lager tarief: 1,40 voor een rit naar Tanthof, en 4,20 voor een rit naar Scheveningen (afgeleid van de website, prijspeil 2019).

Een Regiotaxi komt maximaal 15 minuten voor of maximaal 15 minuten na de afgesproken tijd, De totale reistijd is de normale taxireistijd plus maximaal 30 minuten omrijden. Zie hier voor meer informatie. 

Dus maakt u zelf gebruik van de regiotaxi en wilt u uw ervaringen hierover met de adviesraad delen, of kent u iemand die gebruik maakt van de Regiotaxi en die zijn of haar ervaringen met de adviesraad wil delen, dan kunt u dit doorgeven.

Als u een mail stuurt naar secretariaat@asd-delft.nl met uw contactgegevens wordt er contact opgenomen.

geplaatst op
19 april 2020