Buurtactiviteit: wandeling door Joods Delft

De Stichting Herinneringsstenen Delft wil de herinnering aan Joden die uit Delft zijn weggevoerd levend houden.

Dit doet zij door middel van het plaatsen van opvallende, kleine stenen (“struikelstenen”) in de bestrating van Delft, bij woningen van Joodse Delftenaren die na de oorlog niet zijn teruggekeerd. U heeft ze vast wel eens gezien in de Choorstraat.

Enkele keren per jaar wordt voor belangstellenden een wandeling door Joods Delft georganiseerd. Deze wandeling duurt ongeveer twee uur en is ruim 5 kilometer lang. Er wordt gestart met een uitleg in de synagoge. Onderweg wordt op veel plaatsen even stil gestaan bij de sporen die de Joodse geschiedenis in Delft heeft achtergelaten. Bij drie adressen wordt aangebeld, waarna de bewoners zelf hun verhaal vertellen.

Willem Jan Pijnacker Hordijk verzorgt speciaal voor BBN deze excursie op zondag 6 maart. De start is om 14.00 uur bij de synagoge (Koornmarkt 12). Het maximaal aantal deelnemers is twintig. De excursie is onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.

Opgave voor deelname via info@binnenstadnoord.nl. Vanuit de vereniging zullen we een gift doen aan de stichting; mocht u de stichting ook willen steunen, zie meer info op https://herinneringsstenendelft.nl. Uiterlijk 1 maart; zult bericht ontvangen of er plek is.

geplaatst op
07 februari 2022