Buurtactiviteit: bezoek aan museum de Griffioen

Medisch farmaceutisch museum de Griffioen is te vinden aan de Koornmarkt. Op nr 66 is in een mooi pand een unieke verzameling oude medische, verpleegkundige, tandheelkundige en farmaceutische instrumenten te zien. Dit in combinatie met een historische apotheek en een kamer gewijd aan Delftenaar Reinier de Graaf. De collectie geeft een prachtig beeld van de ontwikkeling in de geneeskunde in de breedste zin des woords. De collectie is samengebracht door broer en zus Griffioen, de oprichters van het museum.

Het museum wordt geheel gerund door vrijwilligers.

In het museum worden op afspraak rondleidingen voor groepen georganiseerd. Op zondagmiddag 13 november wordt zo’n rondleiding speciaal en exclusief voor BBN-leden verzorgd. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. De start is 14 uur. Het maximaal aantal deelnemers is twintig. Het museum is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Opgave voor deelname via info@binnenstadnoord.nl. Wees er snel bij. U ontvangt per mail een bevestiging, mocht de excursie zijn volgeboekt, dan vragen we of u op de wachtlijst wilt staan. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, dat dan graag aan ons doorgeven.

Samenvattend:
- Zondag 13 november
- Koornmarkt 66
- 14:00 uur
- opgave vooraf verplicht. 

Wilt u meer weten over het museum, klik hier.
Wilt u meer weten over het pand, klik hier

geplaatst op
22 oktober 2022