energie

Gemeentelijke aanpak van geluidsoverlast door warmtepompen en airco’s

Op ons verzoek heeft de gemeente onderzoek laten doen naar de geluidsoverlast van warmtepompen en airco’s in de binnenstad van Delft en welke maatregelen daartegen zijn te nemen. Het rapport en de aanvullende maatregelen zijn recent aan de gemeenteraad aangeboden. Wij zijn blij met het resultaat en met de wijze van samenwerken van de gemeente met ons.

geplaatst op 21 april 2024

Geluidsoverlast door warmtepompen en airco’s blijft een probleem

Warmtepompen besparen op gas. Dat is goed voor de portemonnee en voor het milieu. Warmtepompen hebben ook een nadeel: ze maken geluid en kunnen tot geluidsoverlast leiden, net als airco’s. Op ons verzoek is er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de gemeente om geluidsoverlast door warmtepompen en airco’s in de binnenstad te beperken. Het resultaat baart zorgen.

geplaatst op 28 oktober 2023

Verduurzamingsmaatregelen betalen zich zeer snel terug

De energieprijzen hebben grote invloed op de terugverdientijden van maatregelen op het terrein van verduurzaming. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), de organisatie van ondernemers in duurzame energie in Nederland, heeft CE Delft gevraagd om de huidige stand van de terugverdientijden van verschillende maatregelen te berekenen. De uitkomsten zijn spectaculair.

geplaatst op 10 oktober 2022

Pagina's

Abonneren op energie