Scheurbrommers

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte, Verkeer en Wonen van 20 januari is een brief van de VVD over scheurbrommers en het antwoord daarop van de gemeente besproken. De brief gaat over bezorgers van pizza's e.d. die met een ontheffing door het autoluwe deel van de binnenstad mogen rijden en dit vaak met zeer hoge snelheid doen.

De Belangenvereniging Binnenstad Noord heeft hierop ingesproken, mede namens de belangenverenigigngen Oude en Nieuwe Delf en Zuidpoort. Door wethouder Harpe zijn meer controles door politie en handhavers en overleg met de ontheffingshouders toegezegd. Binnenstad Noord heeft voorgesteld om de ontheffing van ondernemers met scheurende koeriers die gepakt worden, in te trekken. Diverse fracties en ook de wethouder noemden dat een interessant idee. Wethouder Harpe gaat er naar kijken. Daarnaast hebben wij aangegeven dat het idee om de brommers te vervangen door elektrische brommers een onveilig idee is: elektrische brommers hoor je niet aankomen. De Telegraaf heeft het onderwerp opgepakt, zie bijgevoegd artikel uit de krant van 22 januari 2015.

Update: ook het AD van 26 januari 2015 gaat in op het onderwerp, zie bijgevoegd artikel.

Update: ook Delft op Zondag van 1 februari 2015 bericht over dit onderwerp, zie bijgevoegd artikel.

geplaatst op
23 januari 2015

Reacties

Door Bert Barnhoorn (niet gecontroleerd) op
Hoe kan het dat 3 weken na de toezegging van wethouder Harpe kennelijk ontheffing is verleend om met (elektrische) bezorgscooters te gaan rijden vanaf een van de kernen van het Delftse autoluwe gebied, t.w. het Bastiaansplein? Johny's Burger Company dat sinds 3 februari is gevestigd in het voormalige pand van Mockamore midden op het plein, mag vanaf dat punt gaan bezorgen: de scooters staan al in de aanslag naast de roltrappen van de parkeergarage! Dat is toch vragen om moeilijkheden. De scooters moeten door heel wat autoluw gebied willen ze ├╝berhaupt de weg bereiken.