Nieuwjaarsbijeenkomst 2024

Donderdag 25 januari vond de nieuwjaarsbijeenkomst van onze Belangenvereniging Binnenstad Noord plaats. Dit jaar op een andere locatie, want de plaats delict van de afgelopen jaren, De Plataan, wordt verbouwd. Speciaal voor ons was Brownies&downieS open.

Veel leden kwamen langs om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar. Ook twee wijkagenten en diverse bestuursleden van andere belangenverenigingen kwamen langs.

Onze voorzitter Marlies Heesen blikte in haar toespraak terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin we helaas afscheid moesten nemen van onze oud-voorzitter en ons erelid Joop Gravesteijn, die heel onverwacht is overleden.
Een jaar waarin ook mooie dingen tot stand kwamen, en we weer volop activiteiten konden organiseren. Met dit jaar medewerking van een jongerenteam bij de lampionnenoptocht. Waar ook weer het nodige overleg plaatsvond, vaak in samenwerking met andere belangenverenigingen over belangrijke onderwerpen rond de leefbaarheid van de buurt, zoals de verkeersveiligheid, terrassenbeleid en evenementen en onderwerpen om de buurt toekomstbestendig te maken zoals de energietransitie. Zaken die we in 2024 weer verder zullen oppakken, graag samen met actieve leden. Klik voor de hele speech van Marlies hier. Alle reden voor een toast op het nieuwe jaar.

Marlies gaf vervolgens het woord aan buurtgenoot Koen Mulder, met een passie voor bakstenen – in de spoorzone werkt hij bijvoorbeeld met de gemeente aan een experiment van een bakstenen grachtenwand met muurplanten. Koen nam ons aan de hand van plaatjes mee langs allerlei typen gemetselde muren, in verschillende leeftijdscategorieën. Enthousiast sprak hij over de grote duurzaamheid van baksteen, dat een hoge levensduur kan bereiken. Geen muur is meer hetzelfde voor de toehoorders; en komt u buurtgenoten tegen die niet u aankijken, maar de hele tijd naar de gevel lopen te staren: u weet nu dat het niet aan u ligt. Na het verhaal van Koen was er alle gelegenheid om elkaar te spreken over het nieuwe jaar en ontwikkelingen in de buurt.

Maar we moesten nog aan het werk. Frans Geerlink kreeg het woord om een BBN binnenstadquiz te houden, waarin onze BBN-kennis getest werd. Wie weet bijvoorbeeld waar de letters Dobb voor staan? Of wat de man-vrouwverhouding is in het BBN bestuur? Of wat de volgorde is van schaar papier steen? Na een spannende ontknoping ging het plotseling snel en was de benaderingsvraag niet meer nodig: we hadden een winnaar, Marijke Bonnet.

 

 

geplaatst op
06 februari 2024