Kinderspelen op de Raam: verslag editie 2018

Dit jaar voor de 46e keer werden op Koningsdag de traditionele Kinderspelen op de Raam gehouden. Het thema van dit jaar was “fleurig”. Eerst vertrokken de volgens het thema versierde fietsen, voor een korte paradetocht. Later werden de fietsen gejureerd op fraaiheid en originaliteit.

fietsen

Vanaf 10.15 volgden de spellen. Meer dan 100 kinderen (hoofdzakelijk uit de buurt) van 1 tot en met 12 jaar deden mee aan het parcours met allerlei nostalgische spelletjes. Met een spelkaart in de hand gingen ze van spijkermeppen via sjoelen naar blikgooien. Ook de Kop van Jut werd veel beproefd.

Tijdens het optreden van de twee storytellers werden de punten geteld en werd bepaald wie dit jaar de felbegeerde beker voor de beste deelnemer in de hoogste leeftijdscategorie ging winnen. De fel begeerde wisselbeker werd gewonnen door Fiene Lustig.

Ook het springkussen, de pannenkoeken, de popcorn en het ijsje vielen bij de kinderen in de smaak. Dankzij het mooie weer en de vele vrijwilligers was het weer een geslaagde ochtend.

Wilt u volgend jaar meehelpen met organiseren, laat het dan weten aan vanbodegom@casema.nl 

kinderspelen

 

geplaatst op
29 april 2018