Kinderspelen op de Raam: Koningsdag 2016

Dit jaar voor de 44e keer werden op Koninginnedag de traditionele Kinderspelen op de Raam gehouden. Het thema van dit jaar was “Het Straatje van Vermeer”. Eerst vertrokken de volgens het thema versierde fietsen, voor een korte paradetocht. Later werden de fietsen gejureerd op fraaiheid en originaliteit. Vanaf 10.30 volgen de spellen. Meer dan 100 kinderen (hoofdzakelijk uit de buurt) van 1 tot en met 12 jaar deden mee aan het parcours met allerlei nostalgische spelletjes. Met een spelkaart in de hand gingen ze van spijkermeppen via sjoelen naar bierschuiven. Ook de Kop van Jut werd veel beproefd.

kinderspelen raam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kinderspelen raam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kinderspelen raam 

 

 

 

 

 

 

 

 

 kinderspelen raam

 

 

 

 

 

 

 

 Na de spelletjes was er een voorstelling van Kindertheater deepdeep. Twee prinsessen  wilden naar een bal gaan en een van de twee wilde verkleed als prins. Maar dan moet je ook leren vechten als een prins en een draak kunnen verslaan. De kinderen wilden de prins graag hierbij helpen.

kinderspelen raam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kinderspelen raam

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tijdens de voorstelling worden de punten geteld en wordt bepaald wie dit jaar de felbegeerde beker voor de beste deelnemer in de hoogste leeftijdscategorie ging winnen. De fel begeerde wisselbeker werd gewonnen door Eline van Bodegom.

Ook de springkussens, de pannenkoeken, de popcorn en het ijsje vielen bij de kinderen in de smaak. Dankzij het toch nog mooie weer en de vele vrijwilligers was het weer een geslaagde ochtend. Wilt u volgend jaar meehelpen met organiseren, laat het dan weten op mailto:kinderspelenraam@hotmail.com

geplaatst op
04 mei 2016