Kinderspelen op de Raam: Koningsdag 2015

Dit jaar voor de 43e keer werden op Koninginnedag de traditionele Kinderspelen op de Raam gehouden. Het thema van dit jaar was “techniek”. Eerst vertrokken de volgens het thema versierde fietsen, voor een korte paradetocht. Later werden de fietsen gejureerd op fraaiheid en originaliteit.

Vanaf 10.30 volgen de spellen. Meer dan 100 kinderen (hoofdzakelijk uit de buurt) van 1 tot en met 12 jaar deden mee aan het parcours met allerlei nostalgische spelletjes. Met een spelkaart in de hand gingen ze van spijkermeppen via sjoelen naar blikgooien. Ook de Kop van Jut werd veel beproefd. In het kader van het thema techniek was er ook een wedstrijd papieren vliegtuigje vouwen en zover mogelijk gooien, op de foto zie je er een vliegen.

vliegtuig gooien

 

Tijdens de act met clowns worden de punten geteld en wordt bepaald wie dit jaar de felbegeerde beker voor de beste deelnemer in de hoogste leeftijdscategorie ging winnen. De fel begeerde wisselbeker werd gewonnen door Marijn Grashoff.  

Ook het springkussen, de pannenkoeken, de popcorn en het ijsje vielen bij de kinderen in de smaak. Dankzij het mooie weer en de vele vrijwilligers was het weer een geslaagde ochtend. Wilt u volgend jaar meehelpen met organiseren, laat het dan weten op mailto:kinderspelen@raam25.nl

geplaatst op
04 mei 2015