Erelid Corrie Schaareman 90 jaar jong

Op 24 december verjaart ons erelid Corrie Schaareman. Haar traditie om familie, vrienden en een groot aantal buurtgenoten uit te nodigen om dit samen met haar bij Leonidas te vieren, kon door corona geen doorgang vinden. Toch werd het een feestje!

Op 23 december kreeg Corrie hoog bezoek; burgemeester Marja van Bijsterveld en Pien Abbink van Studenten Vrijwilligerswerk Delft belden bij haar aan om hoogstpersoonlijk een kerstpakket te overhandigen. Veel ouderen in Delft kregen zo’n pakket, waar door veel organisaties en mensen belangeloos aan is meegewerkt. Maar Corrie kreeg het van de burgemeester, en die eer had alles te maken met haar verjaardag. En met beiden een achtergrond in de verpleging ontstond er al snel een geanimeerd gesprek in de deuropening en op de gepaste anderhalve meter.

kerstpakket in aantocht

bijna jarige verrast!

De oplettende lezer had inmiddels in de Delftse Post al gezien dat ons erelid jarig was, al gold dat weer niet voor de medebewoners van het Rietveld want daar was de bezorger uitgerekend deze keer de weg kwijt.

Op de dag zelf werd Corrie, geheel in de traditie, verrast met een mooi klein en sierlijk bloemstukje. Op een paar meter afstand sprak Joop Gravesteijn als voorzitter van BBN van achter een mondkapje de nu echt jarige toe.

toespraakje

En werd Corrie verrast door een privé voordeurconcert: Fred van Geest zong met luide stem de windvlagen moeiteloos trotserend het prachtige lied “Wees Blij”, in 2019 gecomponeerd voor het jubileum van BBN, geïnspireerd op de tekst op het Doelenplein, dat benadrukt je niet blind te staren op de vervelende zaken om je heen maar juist te genieten van wat de stad te bieden heeft. En dat is aan Corrie welbesteed!

wees blij

“Wees Blij! Blij, dat je hier mag wonen, in die knusse, kleine stad Met zijn eeuwenoude torens, die toezien op je pad. Wees blij met al die grachten, met elke kromme brug. Met die oude gevelhuizen, daar wil je steeds naar terug!”

Zie hier voor de hele songtekst. 

En aan de gracht stond een auto met een grote 9 en 0 voor het raam.

Alles is anders, dit jaar, zelfs als je 90 wordt!

de jarige

geplaatst op
25 december 2020