Weesfietsen Wateringsevest verwijderd

Bij de tramhalte Wateringsevest en in het Laantje achter Wilhelmina staan veel fietsen geparkeerd. De stallingen zijn overvol, de fietsen staan schots en scheef in en naast de stallingen. Kort samengevat: het is een zootje. Om te bezien of dit allemaal fietsen zijn van mensen die hun fiets daar stallen om met de tram verder te gaan, hebben wij vorige week zondagochtend 08.00 de situatie bezien. Ook op zondag staan de stallingen overvol. Wij hebben daardoor de indruk dat veel van deze fietsen weesfietsen zijn. Tevens is een groot aantal fietsen van het type wrak. Daarnaast bleken 9 fietsen door Handhaving voorzien van de gele sticker ‘binnen 48 uur verwijderen’. Volgens de daaraan gehechte brief is dit gebeurd op 5 augustus. De fietsen hadden dus allang verwijderd kunnen zijn.

Wij hebben een brief naar de gemeente gestuurd met het verzoek de fietsen met gele stikker te verwijderen en de overige fietsen te ’touwen’ en om daarna indien van toepassing de fietsen te laten verwijderen.

De brief heeft succes gehad: de fietsen met een gele stikker zijn inmiddels verwijderd en vandaag heeft Handhaving getouwd. Touwen is een touwtje rond een spaak en het frame doen. Als na 4 weken het touwtje nog niet verbroken is dan weet Handhaving dat de fiets niet in gebruik is (formeel mag je een fiets niet langer dan 28 dagen onbeheerd op straat laten staan). Daarna volgt de gele sticker met mededeling ‘binnen 48 uur verwijderen’. Daarna is de fiets een ‘weesfiets’ en kan verwijderd worden.

Als bij u in de buurt een fiets staat die een wrak is of waarvan u denkt dat het een weesfiets is, dan kunt u dit melden bij de gemeente via een Melding openbare ruimt via www.delft.nl.

Voor onze brief aan de gemeente zie hier.

Vergelijkbare berichten