Nieuwjaarsreceptie 2019

Op 9 januari vond de nieuwjaarsreceptie plaats van onze belangenvereniging, in hotel De Plataan. Een gezellige bijeenkomst, waar veel mensen op af kwamen. Met veel informele ontmoetingen, kennismakingen en uitwisseling van ideeën, tussen leden onderling, met gasten en ook met de aanwezige gemeenteraadsleden van VVD, CDA en D66.

In het officiële gedeelte blikte voorzitter Joop Gravesteijn terug op het afgelopen jaar, en de belangrijkste thema’s waar de belangenvereniging ook in 2019 mee aan de slag zal gaan.

Klik hier voor de toespraak van de voorzitter.

2019

 

Hierna interviewde secretaris Hans van Bodegom algemeen bestuurslid resp. penningmeester Esther en Bram van Luin van de winkeliersvereniging De Klis, een nieuw organisatielid in 2018. De grootste winkeliersvereniging van de binnenstad zag dat veel zaken waar de Belangenvereniging Binnenstad Noord voor staat, ook zaken zijn waar de winkeliers zich zorgen over maken. Afval, fietsparkeren, de groei van horeca zijn enkele voorbeelden. Door samenwerking met BBN is het voor de De Klis makkelijker hun doelen te bereiken. En De Klis steunt ook projecten binnen het BBN gebied, zoals de Kinderspelen op Koningsdag.

Na een drankje was er tijd voor Delft Vertelt. Gerard Jellema had twee vertellers gevraagd, die met een persoonlijk verhaal over Delft kwamen.

2019

 

Flip de Liema, muzikant, vertelde over Jan en Anita Schoonhoven, Vrouwjuttenland 19.

2019 

Robert Vlugt, drogist, vertelde over drogisterij De Salamander, Markt 47. Prachtige verhalen, waar iedereen van kon genieten. En wie kan straks nog een hoestdrankje halen zonder een kelder vol borrelende chemicaliën in het achterhoofd te hebben?

Naast het officiële deel was er veel gelegenheid voor buurtgenoten en gasten elkaar bij een drankje en hapje te spreken, werden buurtnieuwtjes besproken, leden gestrikt voor Delft Vertelt, politici bijgepraat en allerlei ideeën uitgewisseld. 

2019

geplaatst op
20 januari 2019
Tags: