Kinderspelen op de Raam 2019: verslag

Dit jaar voor de 47e keer werden op Koningsdag de traditionele Kinderspelen op de Raam gehouden. Eerst vertrokken de versierde fietsen, voor een korte paradetocht. Later werden de fietsen gejureerd op fraaiheid en originaliteit, waarbij in het bijzonder aandacht werd besteed aan het onderdeel “zo veel mogelijk lawaai maken”. Vanaf kwart over tien volgden de spellen. Kinderen (hoofdzakelijk uit de buurt) van 1 tot en met 12 jaar deden mee aan het parcours met allerlei nostalgische spelletjes. Met een spelkaart in de hand gingen ze van spijkermeppen via sjoelen naar blikgooien. Ook de Kop van Jut werd veel beproefd.

spijkerslaan

Tijdens het optreden bleek de Koningin van Ballonië is een zeer slecht humeur te zijn. Door de inzet van de kinderen van jong tot zeer oud kwam dit gelukkig weer goed.

optreden

Tijdens het optreden werden de punten geteld en daarna kon overgegaan worden tot de prijsuitreiking. Eerst maakte de voorzitter van de jury bekend wie de prijswinnaars van de kleurwedstrijd waren. De winnaars per leeftijdscategorie waren

1 - 3 jaar     Amelie - Vlamingstraat 39
4 - 6 jaar     Lente  - Rietveld 112
7 - 9 jaar     Noor - Raam 79
10 - 12 jaar Simeon - Rietveld 220

De winnaars kregen een T-shirt met daarom afgedrukt hun winnende kleurplaat, zie hieronder de kleurplaat van Amelie.

kleurplaat 

De prijs voor de mooiste versierde fiets werd gewonnen door de familie Cleary, met drie prachtige inzendingen. Bij de spelen ging de prijs voor de leeftijdscategorie categorie 9 -12 jaar, namelijk de wisselbeker en de eeuwige roem, naar Tijs Grashoff.

beker

Ook het springkussen, de pannenkoeken, de popcorn en het ijsje vielen bij de kinderen in de smaak. Dankzij de vele vrijwilligers was het, alhoewel het weer niet helemaal mee zat, weer een geslaagde ochtend. Wilt u volgend jaar meehelpen met organiseren, laat het dan weten aan vanbodegom@casema.nl

 

geplaatst op
01 mei 2019