natuur

Uitgangspunten voor toeristisch varen in de binnenstad bekend

Het toeristisch varen in de binnenstad is geregeld in de Verordening Openbaar water gemeente Delft (VGOD). Deze gaat herzien worden in twee stappen. Eerst worden de uitgangspunten vastgesteld en daarna de VOGD zelf. Het college heeft afgelopen week de Notitie Uitgangspunten Delftse wateren naar de raad getuurd. Behandeling van deze uitgangpunten zal pas na het zomerreces plaatsvonden.

geplaatst op 19 juli 2020

Paddenstoelenpracht

Op zondag 20 november zijn we met een groep BBN leden op paddenstoelenexcursie geweest in het Arboretum-Heempark van het Delftse Hout. Opmerkelijk hoeveel verschillende paddenstoelen we aantroffen.

geplaatst op 27 november 2016

Vleermuizen

Prachtig, vleermuizen tegen het silhouet van de Oude Kerk bij lichte maneschijn. Ook dat is de Delftse binnenstad. Voor degenen die nog beter de vleermuizen willen volgen, organiseert de gemeente een cursus. Tegenprestatie: help mee de beestjes in kaart te brengen.

geplaatst op 01 oktober 2014

De Rietveldzwanen

zwaan

Velen zullen ze gezien hebben deze zomer: de Rietveldzwanen. Pa en ma waren in dit voorjaar de trotse ouders van 6 jongen, twee witte en vier grijze zwaantjes. ’s-Nachts was een parkeerplaats aan het Rietveld, bij het Raam, de verblijfplaats van de familie. Overdag foerageerden ze door stad en ommelanden. Een foto impressie van de zwanenzomer.

geplaatst op 30 september 2014
Abonneren op natuur