Vermeer komt thuis, ook in de Vlamingstraat

penspoort

Het Straatje van Vermeer komt terug in Delft, van 25 maart tot 17 juli. Museum Prinsenhof maakt een groot project van de tentoonstelling "Vermeer komt Thuis" en er zijn allerlei activiteiten gericht op historische plekken in de binnenstad. De Vlamingstraat, met de onlangs ontdekte locatie van het schilderij, krijgt het druk. Na de eerste publicaties is de stroom belangstellenden al op gang gekomen.

De "Penspoort" tussen nr 40 en 42 zal worden gemarkeerd als de locatie van Het Straatje en een speciale app gaat de bezoeker leiden langs een toeristische route met historische achtergrondinformatie. Ook het rijksmonument nr 77 (met gevel uit 1645, de tijd van Vermeer) is hierin opgenomen.

Omwonenden en BBN zien met grote interesse uit naar het project, dat een positieve impuls zal geven aan Delft. De bewoners van nr 42 en het bestuur BBN zijn in overleg met Museum Prinsenhof en de Gemeente Delft over de informatievoorziening en de impact van de toeristenstroom voor de Vlamingstraat.

Deze straat is een woongebied, niet geschikt voor stilstaande groepen die de toegang tot huizen en doorgang voor verkeer belemmeren. Het is belangrijk om met goede informatie de toeristen, gidsen en ondernemers te wijzen op de locale omstandigheden en daarmee de overlast zoveel mogelijk te beperken. Omwonenden willen ook betrokken worden bij activiteiten en educatieve programma's. Dat geeft motivatie, bevordert de gastvrije uitstraling en vermindert ergernis.

We verwachten een succesvol project dat goed is voor iedereen en leuk blijft voor alle betrokkenen.

geplaatst op
05 maart 2016

Reacties