Tulpenroute en de noordelijke binnenstad

Delft doet mee aan het landelijke toeristenthema 2019 “De Gouden Eeuw”. De aanleiding voor het thema is de 350e sterfdag van Rembrandt van Rijn.

Samen met acht andere Nederlandse steden sluit Delft in 2019 aan bij het landelijke themajaar “De Gouden Eeuw”. Dit is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Gedurende het hele jaar zijn er tientallen activiteiten in dit kader in Delft. Het jaar wordt afgesloten met de tentoonstelling in Museum Prinsenhof Delft: Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer! Dit is de eerste expositie ooit in Nederland gewijd aan deze beroemde Delftse meester. Voor het hele jaarprogramma zie hier 

Flora Delfensis
Een van de activiteiten is Flora Delfensis, de Delftse Tulpenroute. Deze vertelt het verhaal van de tulp en de bijzondere band tussen botanie en Delft. Hoe kwam de tulp in Nederland terecht? Wat veroorzaakte de tulpengekte, en: waarom bekoort deze bloem ons zo? De route begint bij de tulpenzee naast het station en loopt onder andere langs het Hofje van Almonde, Hofje van Pauw en Klaeuwshofje. In deze hofjes zijn veel tulpen gepoot die nu beginnen uit te komen. De bakken met tulpen op het Doelenplein en aan het begin van de Trompetstraat zijn ook in dit kader geplaatst.

Bij de VVV is voor €3 een routeboekje met veel achtergrondinformatie te koop (wist u dat de Artzenytuyn van Cluyt aan het Rietveld de basis was van de botanische tuin van de Universiteit van Leiden?). Wacht niet te lang want naar verwachting zijn eind april alle tulpen uitgebloeid. 

geplaatst op
09 april 2019