Nieuwjaarsreceptie BBN

Dinsdag 19 januari hield Belangenverenging Binnenstad Noord de nieuwjaarsreceptie. Op een koude avond, waren we welkom in een warm Rietveld Theater. Een goede gelegenheid om als buurtgenoten elkaar te ontmoeten, contacten te hebben met collega bewonersorganisaties en medewerkers van de gemeente, en ideeën te bespreken voor het komend jaar.

En naast drankjes en hapjes kan dat niet zonder sprekers, en daarvan waren er drie. 

Joop Gravesteijn, voorzitter van BBN, stak van wal met een nieuwjaarstoespraak. Daarin presenteerde hij de verschillende werkgroepen van BBN, en waar ze zoal mee bezig zijn. Dat bleek actueel tijdens de speech, want twee leden – waaronder de secretaris – hadden de nieuwjaarsbijeenkomst al weer moeten verlaten om te kunnen inspreken bij de raadscommissie over de grondwaterproblematiek. Vele namen passeerden de revue, waarmee de voorzitter liet zien hoe groot de groep betrokkenen is bij het werken aan het woon- en leefklimaat in de noordelijke binnenstad. Joop bracht daarom een toost uit op alle vrijwilligers, en op een gezond en gelukkig verblijf in de buurt .

MaartenVervolgens gaf Joop het woord aan de gastheer, het Rietveld Theater. Voorzitter Maarten Freriks vertelde over deze bijzondere plek. Veel aanwezigen waren al eens bij een of meerdere voorstellingen geweest. Hij vertelde dat de organisatie vooral cultuur wilfaciliteren; voor mensen met goede ideeën is er plaats, en aan een goed contact met de buurt wordt veel waarde gehecht. Hij gaf aan zich te realiseren dat een goed lopend theater ook voor overlast voor de buurt kan zorgen, maar dat er veel aandacht was om dat zoveel mogelijk te voorkomen.

JackTenslotte hadden we als gast Jack Boogmans. Jack werkt bij de Papaver in Delft, en benadrukte het belang om het nieuwe jaar schoon in te gaan. In het gezelschap waren er al “ambassadeurs van schoon” aanwezig, en Jack wees op de mogelijkheid om hieraan mee te doen. De meegenomen afvalgrijpers waren al snel geconfisqueerd door drie aanwezigen, en dat belooft wat voor een schone buurt. En wie weet is het een idee dat BBN ook in de toekomst concreet met dit project aan de slag gaat.

En verder? Was het nog lang gezellig aan het Rietveld!

geplaatst op
22 januari 2016
Tags: 

Reacties

Door John Stappers (niet gecontroleerd) op
Helaas konden wij er niet bij zijn. Complimenten en waardering voor alle vrijwilligers in deze mooie buurt, waar wij ons zo goed thuis voelen! Ook dankzij onze directe buren, die een uitstekende bijdrage leveren aan het culturele klimaat in Delft en waarmee het dankzij hun volle medewerking aan het verminderen van overlast op 'ons' pleintje' prima samenleven is. Wat het schoonhouden betreft: als dat betekent dat ik af en toe een plastic tas, krant, bierblikje of voor mijn part student uit 'onze' gracht moet vissen: graag bereid. Wie weet waar ik zo'n afvalgrijper al dan niet tegen betaling kan verkrijgen? Hartelijke groet, John Stappers, Rietveld 45