Ledenactiviteit: rondleiding Agnetapark

Nu de coronabeperkingen worden verminderd wil het bestuur weer ledenactiviteiten gaan organiseren. De eerst geplande ledenactiviteit is een excursie naar het Agnetapark, het eerste tuindorp van Nederland. De Delftenaar Jan van der Mast is de schrijver van de roman “Agneta” en de biografie “Jacques van Marken, de eerste sociaal ondernemer van Nederland”. Hij leidt ons rond door het park en vertelt over het bevlogen echtpaar Van Marken. Dat gaat over Gist, Olie, Calvé, Lijm, Parfum en over het pionierswerk met sociale voorzieningen.

Ook in 2019 organiseerden we de rondleiding door het Agnetapark met Jan van der Mast. Die was toen snel volgeboekt. Daarom hebben wij nu een nieuwe afspraak met Jan van der Mast gemaakt: Zondag 31 oktober 12.00 uur. Er is plaats voor 20 BBN-leden. Leden die niet eerder zijn meegeweest hebben voorrang. De kosten zijn voor rekening van de vereniging.

Opgave vóór maandag 25 oktober via bestuur@binnenstadnoord.nl als u mee wilt doen. U ontvangt na 25 oktober per mail een bevestiging; bij de bevestiging ontvangt u informatie over waar we verzamelen.

NB: deze excursie is inmiddels volgeboekt.

UPDATE:

Inmiddels hebben we met Jan van der Mast een extra excursie geregeld op zondag 7 november om 12:00 uur. De aanmelding is gesloten.geplaatst op
11 oktober 2021