Geen poep en troep alstublieft

In Delft moet de hond aan de lijn en moet de hondenbezitter de poep van zijn hond opruimen. Daarnaast mogen honden niet komen op kinderspeelplaatsen en in zandbakken. Toch ligt er steeds meer hondenpoep in de buurt. Het is een vies gezicht en het stinkt. Er wordt ook per ongeluk in getrapt en dat is nog viezer. Niet alleen door volwassenen, maar ook door spelende kinderen. Daarom hondenbezitters let op uw hond en ruim alstublieft de poep van uw hond op.

Een ander veel voorkomend probleem is het bijplaatsen van afval bij de ondergrondse vuilcontainers. De verleiding is groot als de container vol is of als het om grof vuil gaat. Het ziet er echter niet uit, het vuil waait weg en wordt zo zwerfafval, en het trekt ongedierte aan. Dus doe het alstublieft niet. Breng grof vuil weg naar de milieustraat (gratis) of laat het aan huis ophalen (binnenkort onbegrijpelijk niet meer gratis).

Geregeld wordt afval op verkeerde tijden neergezet. Twijfelt u over de ophaaldag, raadpleeg dan de afvalkalender op de website van Avalex (https://www.avalex.nl/kalender/). Ook wordt afval op de avond voor de ophaaldag al neergezet. Dat mag niet, en geeft ook een grote kans op troep en zwerfafval, bijvoorbeeld doordat een auto over een neergezette zak heen rijdt. Afval kan op de ophaaldag vanaf 7:30 worden opgehaald.

U kunt overlast door hondenpoep en bijgeplaatst vuil melden bij de gemeente via Melding openbare ruimte op de gemeentesite of via de Buitenbeter-app. Als u overlast heeft, doe het dan. Dit leidt tot inzicht bij de gemeente in de grootte en ernst van het probleem, en zo hopelijk tot actie.  

 

 

 

geplaatst op
05 januari 2021