Buurten in Binnenstad Noord: impressie

Na een feestje voor de kinderen (zie hier) en een feestavond voor de leden (zie hier) in het najaar van 2019, zou als derde activiteit vanwege het eerste lustrum van BBN april 2020 een middag voor Delftenaren worden georganiseerd. Maar… toen kwam corona.

Toch was het vele voorwerk niet voor niets: zo kon op zondag 2 oktober 2022 met enkele aanpassingen de activiteit ‘Buurten in Binnenstad Noord’ worden gehouden.

De aftrap begon bij Ipse de Bruggen aan de Paardenmarkt. In het atrium heette Marlies Heesen de vele aanwezigen van harte welkom. Daarna vertelden Nynke en Nicole over ‘hun’ locatie van Ipse de Bruggen. Vervolgens kreeg burgemeester Marja van Bijsterveldt het woord. Zij sprak over de huidige tijd waarin het elkaar verstaan jammer genoeg minder vanzelfsprekend is, en zij sprak haar waardering uit voor deze BBN-activiteit: samen in de buurt elkaar ontmoeten.
Tot slot zong Fred van Geest zijn lied “wees blij” over allerlei problemen in onze stad, maar bovenal dat we toch heel blij mogen zijn met ons mooie stadje Delft.

opening

Ipse

Wees Blij

Daarna kon men uitzwermen over onze buurt: er was een boekje met daarin 29 verschillende items waaruit men kon kiezen. Zo waren er rondleidingen over water, natuur, lakennijverheid en architectuur. Vele kunstenaars hadden hun ateliers opengesteld Er was muziek en men kon het verhaal van “Klaasje” horen. Men kon hofjes bezichtigen en een kaarsenmakerij bezoeken. Er waren verhalen over DDS, de Choorstraat, het oude Rietveld, het Stroleemhuis, de keramieken kaart, de Plataan, de Buccaneer en de Diamanten Ring.
En er was zelfs een wandel- en speurtocht door kleine steegjes in onze buurt, speciaal gemaakt voor kinderen. Voor wie deze tocht later wil lopen, hij is geplaatst in de rubriek 'Lekker weg in eigen stad', aflering 13, zie hier.

Ongeveer 180 bezoekers hebben zo genoten van één of meer van bovenstaande items. En het was bovenal ook nog mooi weer! Na afloop was er bij Ipse een borrel voor alle mensen die dit mogelijk hadden gemaakt. Al met al een geslaagde dag!

Hieronder een foto impressie; klik op de foto voor vergroting.

geplaatst op
23 oktober 2022