BBN benoemt erelid tijdens ALV

Op de ALV van 13 april 2022 heeft het bestuur van BBN Joop Gravesteijn als erelid benoemd, wegens buitengewone verdiensten voor de vereniging. Even ervoor nam Joop afscheid als bestuurslid, na in 2021 al afscheid te hebben genomen als voorzitter.

Joop was sinds de oprichting in 2014 voorzitter van de vereniging, maar was dit al bij diverse voorlopers; in het totaal heeft Joop 32 jaar de voorzittershamer van bewonersbelangen in binnenstad noord in de hand gehad en was bijna 50 jaar actief met het initiƫren en stimuleren van bewonersactiviteiten in de noordelijke binnenstad van Delft.

Als voorzitter zorgde Joop voor het verbinden van nieuwkomers en bestaande buurtbewoners en het betrekken van veel bewoners bij allerlei activiteiten. Bij zaken die geregeld opnieuw langs kwamen bleef Joop geduldig en volhardend.

Tijdens overleg met anderen stelde Joop zich constructief op en had daarbij oog voor andere belangen en perspectieven, wat de vereniging veel respect heeft opgeleverd. Joop heeft verder een cruciale bijdrage geleverd aan droge voeten in ons gebied, hij bleef vasthoudend op het dossier bodemzakken en wateroverlast tot er een oplossing kwam.

Kortom: heel veel redenen om hem als erelid te benoemen. De benoeming leidde dan ook tot een luid instemmend applaus van de leden.

Joop Gravesteijn is het tweede erelid van de vereniging; Corrie Schaareman ging Joop op 19 april 2016 voor, en was op 91 jarige leeftijd getuige van de benoeming van het tweede erelid.

twee ereleden

geplaatst op
15 april 2022
Tags: