Update werkzaamheden Rietveld / Vlamingstraat september 2015

Terwijl het werk vordert zien we ook onverwachte aanpassingen, onvolkomenheden en mogelijke risico's. Alle reden om een goed contact met de gemeente te onderhouden. Het laatste gesprek met de projectleiding was op 7 september.

Rietveld NZ, vanaf Raam

De gas- en waterleidingen zijn vervangen. De bestrating is nogal provisorisch hersteld, dat moest worden overgedaan. De goten voor afwatering van de Raam naar de Rietveldgracht liepen niet goed af. Dat is inmiddels ook hersteld (zie foto).

goot


Vlamingstraat

Aan de noordzijde zijn de vervanging van de hoofdleidingen en de ingebruikneming twee weken uitgelopen. Op 14 september begint het grondwerk; de herinrichting is half oktober klaar. De nieuwe bomen komen in oktober/november.

Oosterstraat

Stedin en Baas hebben besloten om tussen de werkzaamheden aan de Vlamingstraat de waterleiding tussen Vlamingstraat NZ en Rietveld ZZ te vernieuwen. Dit gebeurt op 'het pleintje' en geeft geen verkeershinder. Het is op dit moment niet bekend of zij dit afmaken voordat zij aan Rietveld zuidzijde beginnen.

Rietveld ZZ

Het onderzoek van Evides naar de risico's voor de funderingen is uitgevoerd. De gemeente en Stedin/Evides hebben besloten om de werkwijze aan te passen zoals dat ook aan de Spoorsingel is gebeurd. De oude leidingen dicht bij de gevels zullen daarbij wel worden verwijderd. Enkele deskundige bewoners zien daarbij kansen op verzakking en mogelijke bouwkundige schade aan de huizen. Zij hebben bij de wethouder aangedrongen op spoedoverleg met de betrokken partijen voordat het werk wordt gestart.

 

geplaatst op
13 september 2015

Reacties

Door w.l.lustig@casema.nl (niet gecontroleerd) op
De uitstortopeningen van deze goten liggen 9 cm hoger als de goten in het midden van het kruispunt, dat water moet dus omhoog lopen !! Ziet iemand op deze foto de weggehaalde en niet teruggeplaatste paaltjes die verhinderde dat voetgangers vanaf de brug werden aangereden door rechtdoor gaand verkeer?? Ook het (veelgebruikte) fietsnietje bij Raam nr 2 is verdwenen. Het kapot gereden gietijzeren deksel van de molgoot is gerepareerd door er een steen onder te leggen in de goot !!

Door Hans van Bodegom (niet gecontroleerd) op
Volgens de projectleider van de gemeente komen de paaltjes terug en worden de goten hersteld.