Nieuwe wandelpaden park Nieuwe Plantage

Gravilyn

De gemeente gaat groot onderhoud uitvoeren aan de wandelpaden in het park aan de Nieuwe Plantage. BBN heeft hierover een brief van de gemeente ontvangen. 

Wat staat er op stapel?

De beschadigde toplaag van de paden zal worden vervangen. De nieuwe toplaag wordt uitgevoerd in GraviLyn. Dit is een gestabiliseerde halfverharding van dolomietsteen (Gravier dor). Meer informatie over deze soort verharding staat op http://www.versluysgroep.nl/wegenbouw/gravilyn. Daar is ook een filmpje zien over het maken van Gravilyn en het aanbrengen daarvan op de paden in het Wilhelminapark enige tijd geleden.

Het nieuwe materiaal heeft na het aanbrengen een okergele kleur die op den duur vergrijst. Wij zijn gaan kijken in het Wilhelminapark en hebben toen de bijgevoegde foto gemaakt: de verharding is inmiddels vergrijsd.

Volgens planning start de uitvoering in de tweede helft van september. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken. Het vervangen van de toplaag van het voetpad langs de Nieuwe Plantage zelf zal pas plaatsvinden na de gepande rioleringswerkzaamheden in 2018/2019.

Hieronder de hele brief van de gemeente.

geplaatst op 07 september 2017