Absurde bebording Nieuwe Plantage

Duidelijker aangeven hoe je naar de binnenstad moet komen en waar bijvoorbeeld de marktgarage is. Dat was onderwerp van een motie die in 2012 door de gemeenteraad werd aangenomen.

Een ambtenaar van de afdeling verkeer moet gedacht hebben: maar wat als je als toerist toch de binnenstad bent ingereden, en verdwaald bent? En klantvriendelijk als hij is, dacht hij: kom, laat ik ook die toerist een handje helpen. Geheel in de geest van de motie toch? En dan ook nog “in samenwerking met de nationale bewegwijzeringsdienst”, lezen we in het AD (klik hier). 

Met dit enorme bord op de Nieuwe Plantage tot gevolg, die de argeloze bezoeker moet helpen zijn weg terug te vinden als hij weer eens verdwaald is in de krochten van de binnenstad van Delft.

Absurd, en wat BBN betreft direct verwijderen. De binnenstad is bedoeld voor bestemmingsverkeer. Daar horen dit soort verkeersborden natuurlijk niet bij. Al helemaal niet in deze ontsierende variant. Terecht heeft een groep omwonenden zich opgewonden over dit bord. Hoezo overleg met de nationale bewegwijzeringsautoriteit? Zelf nadenken lijkt hier iets meer voor de hand te liggen. Wie heeft hier nu een bord voor zijn kop?

update 21 november
Het bord is weggehaald, zie foto.

foto nieuw

geplaatst op 08 november 2017